Overslaan en naar de inhoud gaan

Equilibrium

Elk baasje en bijhorend beestje heeft zijn verhaal, noden en mogelijkheden. Juist om deze reden zijn wij ervan overtuigd dat een individuele aanpak een must is in een dierenartsenpraktijk. Iedereen heeft recht op een professionele aanpak, maar daarnaast is voldoende aandacht en tijd ook belangrijk. We zorgen steeds voor een goede bespreking van het probleem en het behandelingsdoel maar staan ook stil bij de bijhorende emoties. Wij maken graag voldoende tijd vrij voor u en uw geliefde beestje. Juist om deze reden werken wij dan ook enkel op afspraak.

In deze praktijk werken we met verschillende dierenartsen samen, namelijk Martina en Yva. Wij zijn beiden overtuigd van bovenstaande aanpak en dragen communicatie hierbij hoog in het vaandel. Communicatie is zeer belangrijk in ons beroep zowel naar u als eigenaar, naar uw dier toe maar ook als collega’s onder elkaar. Hierdoor willen we een consistente en consequente aanpak verzekeren. Zo trachten we steeds op de hoogte te zijn van alle patiënten ongeacht wie de behandeling opgestart heeft.

Met andere collega’s onderhouden we uiteraard ook een goede communicatie. Hierdoor kunnen wij verzekeren dat u dag en nacht, 7 op 7 een bekwame dierenarts aan de lijn heeft. Indien nodig kunnen we de meer gespecialiseerde, gecompliceerde gevallen doorverwijzen naar de juiste en meest bekwame collega’s op dat vlak.

Een belangrijk aspect van een goede gezondheidzorg van uw dier is vooral een goede, wetenschappelijk onderbouwde preventieve aanpak. Hierdoor kunnen we uw dier zo  gezond mogelijk houden en voorkomen dat er problemen en onverwachte bijhorende kosten opduiken. Een klassieke zegswijze waar we nog steeds veel waarde aan hechten is namelijk PREVENTIE IS BETER DAN GENEZEN!

Wij trachten uw dier (terug) in evenwicht – equilibrium - te brengen zodat u volop kan genieten van elkaar!

Martina Schwarz,

Al van jongs af aan was ik zeer begaan met de liefde voor en het welzijn van dieren: en dan echt alle dieren. Ik zorgde sowieso altijd heel goed voor onze huisdieren, maar ook de vogel in de tuin en het schaap in de weide, ze verdienen allemaal respect en hebben het recht op een waardig en gezond bestaan.

Wat mijn studiekeuze betrof, diergeneeskunde moest het worden, simpel, toch! Nooit had ik mij kunnen inbeelden dat de weg ernaar zo heuvelachtig en lang zou worden, en mij uiteindelijk via  Duitsland en Italïe naar Belgïe zou brengen! Het is me gelukt – nooit opgeven! – en in 2007 studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Tijdens mijn studies liep ik stage bij verschillende dierenartsen in het binnen- en buitenland, maar nu kon en mocht ik zelf het werk doen als ‘echte’ dierenarts!

De eerste jaren na het afstuderen heb ik bij een collega in Zingem gewerkt. Hier bleef ik uiteindelijk 6 jaar aan de slag. Het kriebelde steeds meer om zelf iets op te bouwen, hieruit is de praktijk DAP Equilibrium ontstaan.

In 2012 behaalde ik een bijkomend diploma van vakdierenarts paard. Momenteel ben ik bezig met een volgende bijkomende kwalificatie, deze van vakdierenarts voor kleine huisdieren. Zoals in het begin aangehaald, mijn interesses in de diergeneeskunde zijn breed en mijn vraag naar kennis is groot. Dit wordt dus vervolgd!

 

Yva Nijst,

Net als mijn collega ben ik van kleins af aan begaan geweest met het welzijn van (onze) dieren. Ik verzorgde alles en iedereen met veel liefde en geduld. Op 6-jarige leeftijd wist ik dan ook zeker dat ik dierenarts wilde worden!

Ik ben geboren en getogen in Maastricht (Nederland), heb mijn middelbare school afgerond in Bilzen (België) en ben daarna naar Gent verhuisd om daar mijn studie diergeneeskunde aan te vangen.

Ook voor mij was het een hobbelige weg. Tijdens mijn tweede jaar raakte ik in verwachting van mijn oudste dochter 'Noa'. Ik heb even moeten zoeken naar een goed evenwicht om alles in goede banen te laten leiden. Een evenwicht vinden tussen fulltime mama zijn, een huishouden en fulltime student zijn met 101 cursussen, practica en stages was geen evidentie! Maar dit heeft me niet weerhouden verder te werken aan die ene droom van dat 6-jarige meisje! 3 jaar later is mijn jongste zoon 'Beau' erbij gekomen. Opnieuw zoeken. Het is niet gemakkelijk geweest, maar ik heb doorgezet, nachten door geblokt, stages gelopen en ieder jaar slaagde ik. In mijn laatste jaar kwam ik er helaas alleen voor te staan. Ook dit was weer een ontzettende tegenslag in het verwezenlijken van mijn droom. Maar, net als mijn collega, heb ik als motto nooit op te geven voor datgene wat je écht graag wil! Ik ben blijven doorgaan en het is me uiteindelijk gelukt! In 2017 behaalde ik mijn diploma en mocht ik mezelf dierenarts (specialisatie paard) noemen! Ik was ontzettend trots!

Na mijn studie heb ik een half jaar bij een collega in Limburg gewerkt en verder ervaring opgedaan. Na dit half jaar heb ik onze samenwerking stopgezet en vervolgde ik mijn weg als zelfstandig vervangende dierenarts voor verschillende collega's in de Vlaamse Ardennen. Dit doe ik dit nog steeds. Ik help mijn collega's graag "uit de nood". Daarnaast ben ik sinds december 2018 de vaste collega bij DAP Equilibrium.

Martina en ik liggen op veel vlakken op dezelfde lijn. We staan altijd met veel liefde voor jullie geliefde viervoeter(s) klaar! Wij geven niet zo snel op en zullen er dan ook alles aan doen om de gezondheid van uw huisdier te garanderen of te genezen!

 

Equilibrium_01.jpg Equilibrium_02.jpg Equilibrium_03.jpg Equilibrium_04.jpg Equilibrium_05.jpg Equilibrium_07.jpg Equilibrium_08.jpg Equilibrium_09.jpg Equilibrium_10.jpg Equilibrium_12.jpg Equilibrium_14.jpg Equilibrium_15.jpg Equilibrium_16.jpg Equilibrium_17.jpg Equilibrium_18.jpg Equilibrium_19.jpg Equilibrium_20.jpg Equilibrium_21.jpg Equilibrium_22.jpg
Kennis & ervaring
Professioneel advies
24/24 bereikbaar voor noodgevallen
Voedings- & verzorgingstips

u kunt rekenen op

ons gemotiveerd team

 
Dierenarts
Yva Nijst

Van kleins af aan ben ik al begaan geweest met het welzijn van (onze) dieren. Ik verzorgde alles en iedereen met veel liefde en geduld. Op 6-jarige leeftijd wist ik dan ook zeker dat ik dierenarts wilde worden! In 2017 ben ik afgestudeerd als dierenarts met specialisatie paard. Mijn ervaring in de kleine huisdieren heb ik opgedaan tijdens stages en mijn samenwerking met collega's.
Martina en ik liggen op veel vlakken op dezelfde lijn. We staan altijd met veel liefde voor jullie geliefde viervoeter(s) klaar! Wij geven niet zo snel op en zullen er dan ook alles aan doen om de gezondheid van uw huisdier te garanderen of te genezen!

martina
Dierenarts
Martina Schwarz

Al van jongs af aan was ik zeer begaan met de liefde voor en het welzijn van dieren: en dan echt alle dieren. Ik zorgde sowieso altijd heel goed voor onze huisdieren, maar ook de vogel in de tuin en het schaap in de weide, ze verdienen allemaal respect en hebben het recht op een waardig en gezond bestaan

Mijn specialiteit: Vakdierenarts Paard - Vakdierenarts kleine huisdieren (in opleiding) - Algemene master in dierengeneeskunde (afstudeerrichting paard).

Uw huisdier op controle? Wij staan voor u klaar